140712hagensridcenter-ridskolehastar10x300vittRidundervisning

Undervisningen på Hagens Ridcenter är individuellt anpassad och sker i grupper om fyra ekipage, eller privatlektioner om ni så önskar.

Hästarna är lydiga och trevliga att både rida och hantera. Då de är väldigt följ­samma blir det en naturlig fokus på ryttarens sits och korrekt­heten av hjälperna. Du får lära dig att rida på rätt sätt tekniskt och med sikte på att förbättra din kropps­kontroll, som är ditt redskap för att kommunicera med hästen. Hästen hjälper dig att finna känslan i ridningen. När du hittar rätt så får du direkt gensvar av våra hästar.

Hästen är din läromästare och ridläraren handleder dig. All undervisning bedrivs av Johanna Nygren. Du har samma häst under en längre period, med en matchning som fungerar bra för båda parter.

15x12grey-tomLektion i grupp

Du kan rida lektion regelbundet, Hagens Ridcenter har fasta grupper varje vecka. Ridskolan har ett längre vinteruppehåll i januari-februari samt sommarlov.

15x12grey-tomTömkörning, damsadelridning

Att tömköra ger dig en ny dimension i dressyren. På Hagens Ridcenter kan du tömköra upp till svår dressyr. Och vill du prova något väldigt speciellt – kom till oss och prova att rida i damsadel!

15x12grey-tomPrivatlektioner

Johanna har även privatlektioner på Hagens Ridcenter, vi har kö till dessa då efterfrågan är stor.

15x12grey-tomBoka kurs

Du kan också boka Johanna Nygren för att ha kurs hos dig i Working Equitation eller dressyr.

15x12grey-tomKurser

Vi har helg- och sommarkurser på olika nivåer och med olika inriktning under året. Se mer i vår Facebook-grupp eller kontakta Johanna. Boende i olika prisklasser kan förmedlas, i närheten finns både vandrarhem och hotell.

15x12grey-tomExterna tränare

Några gånger per år bokar vi in Bruno da Silva och João Lynce som kommer till oss på Hagens Ridcenter. Båda är tidigare världsmästare i Working Equitation och utbildare av hästar upp till Grand Prix-nivå. Du som elev har också möjlighet att träna vid dessa tillfällen, med ridskolans hästar.